Akkoord warmtenet uit geothermie Delft

Akkoord warmtenet uit geothermie Delft

Akkoord warmtenet uit geothermie Delft 1024 576 Rik

V.l.n.r. Jacco Maan (Vidomes), Koen Verbogt (NetVerder), Linda Schalkwijk (Woonbron), Marion Timmermans (Stedelink), Bas van Dun (Aardyn), Vincent Smeele (InWarmte), Maaike Zwart (gemeente Delft) en Barend Kuenen (DUWO). (Foto: Alyssa van Heyst Photography)

Een enorme mijlpaal is bereikt in Delft voor zowel huurders, woningcorporaties als de warmtebedrijven! De woningcorporaties DUWO Student Housing, Stedelink, Vidomes en Woonbron en de Gemeente Delft zijn tot een akkoord gekomen met de warmtebedrijven GTD, InWarmte en NetVerder voor aanleg van een nieuw warmtenet met betaalbare en duurzame warmte uit geothermie. De komende drie jaar worden 6.000 huurwoningen en de TU Delft aangesloten.

Samenwerking
Impuls advies heeft bijgedragen aan twee kritische succesfactoren waarom het in Delft wel is gelukt om een nieuw warmtenet aan te leggen:
* Een transparante en integrale business case. Hiermee is gewerkt aan vertrouwen tussen partijen en is de business case voor iedereen verbeterd.
* Contractvorming door middel van samenwerken. Partijen hebben de onderlinge afspraken vastgelegd met oog voor elkaars belangen. De warmte blijft hierdoor betaalbaar terwijl de warmtebedrijven ook voldoende zekerheid krijgen om de investering te doen.

“Het was bijzonder complex om tot besluitvorming te komen en Impuls Advies is van grote waarde geweest om van deze situatie, zowel in contractvorming als in de integrale business case, helderheid te creëren. Door scherp te zijn op het proces én op de inhoud hebben ze enorm bijgedragen aan het bereiken van deze mijlpaal.” Aldus Ruud Cuijpers (NetVerder)

Meer informatie.

Back to top